Yemyeşil Doğanın Kucağında: Alibahadır Mesiresi

Beykoz Belediyesi, Beykoz’un doğasını sporla birleştirerek vatandaşlara tabiatın içinde bir nefes ve okçulara yeni bir tesis kazandırdı. Beykoz Belediyesi Alibahadır Mesire Alanı ve Okçular Vakfı Riva Tesisleri açıldı.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan: “Okçuluk bizim ata sporumuz”

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Necmettin Bilal Erdoğan yaptığı konuşmada; “İlim Yayma Vakfı’nda da beraber çalıştığımız Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediyemizin bu en güzel eserini bizlere açmak istediklerini söylediğinde biz de Okçular vakfı olarak bu hizmetin içinde yer aldık. Burası Beykozluların ailece piknik yapıp oyun oynayabilecekleri güzel bir mekân, biz de vakıf olarak buraya örnek bir çalışma olan okçuluk değerini kattık. Bence diğer belediyelere de örnek olan bu çalışmada spor kulüpleri ve STK’ların da desteği paydaşlığı olmalı. Türkiye’de böyle önemli bir merkez yok. Okmeydanı’ndaki Okçular Tekkesi dışında okçuluğa hasredilmiş böyle bir mekân yok. İBB’nin de desteğiyle burası insanların okçulukla buluştuğu ilk akla gelen merkezlerden olacak. Yazın yapacağımız birçok okçuluk etkinliğini yarışmalarını gerçekleştireceğiz. Hem de gençlerimizin olimpik, geleneksel ve makaralı yay okçuluğuyla tanışmalarını sağlayacağız. Okçuluk bizim ata sporumuz. Ecdadımız doğal materyallerle en yaman okçularımızdı. Bu yüzden geçmişten alacağımız ilhamla geleneksel sporlarımızla geleceğe hazırlanmalıyız. Bu güzel tesise emek veren Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Ahmet Katırcı: “Okçuluğun merkezi Beykoz olacak”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı; “Bugün sadece bir mesire alanı açmıyoruz. 600 yıla yakındır varolmuş, günümüze kadar geleneksel okçuluğu yaşatmış bir vakfın kültürümüze, geleneksel okçuluğumuza hizmet etmek üzere bir tesisini de açıyoruz. Bunlar bizim yaşatılması gereken geleneksel değerlerimiz. Okçuluk milli sporumuz. Bundan sonra okçuluğun merkezi Beykoz olacak. Bu tesisisin açılmasında emeği geçen Belediyemize, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve Okçular Vakfı’na teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın; “İstanbul’un incisi Beykoz’un en güzel noktalarından Alibahadır’da insanı etkileyen, gençlere hizmet sunacağımız, kadim kültürümüzün yaşatılacağı anlamlı bir mekân ortaya çıkmış. Rabbim emeklerimizi zayi etmesin, devletimizi, milletimizi korusun. Hayırlı olsun.” temennilerini ifade etti.

Beykoz Okçuluğun da Merkezi Oldu

Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiralanan 6 hektarlık bir alanda kurulan, 33 bin 240 m2’si halkın kullanımı için donatılan mesirenin 7 bin 500m2 lik çimlik kısmında okçuluk sporu yapılıyor. İstanbul’a hitap eden nezih alanda ziyaretçilerin doğada spor yapabileceği halı futbol sahası, basketbol sahası, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, yöresel ürün satış üniteleri, büfe, kır kahveleri, kır lokantalar, kameriyeler, piknik masaları, teraslar, çeşmeler ve otopark yer alıyor.

DİĞER PROJELER